Aikolon blogi

Saavuttamamme menestykset ja kohtaamamme koettelemukset vuonna 2023

Martti Hahtonen 22.12.2023 7:15
Martti Hahtonen
Seuraa minua:

Kuluneen vuoden aikana Aikolonilla tapahtui monia merkittäviä asioita, jotka heijastavat uusia innovaatioita, kasvua ja sitoutumistamme kestävään liiketoimintaan. Haluan jakaa kanssanne matkamme huippuhetkiä sekä myös niitä hetkiä, jolloin kohtasimme haasteita, sillä molemmat ovat olennainen osa kasvutarinaamme.

2023 blogiin_3

  1. Klusterin voima: Vuosi alkoi erittäin vauhdikkaasti, kun saimme kutsun osallistua virallisena jäsenenä Koenigsegg Extreme Tech Clubin kokoontumiseen Etelä-Ruotsissa. Klusterin kautta saadut uudet kontaktit ovat poikineet erittäin mielenkiintoisen uuden yhteistyöprojektin, joka tulee mullistamaan ajoneuvolasien lämmityksen ja huurteen poiston. Ensimmäiset protot ovat työnalla ja maistiaisia saadaan alkuvuoden aikana.

  2. Myyntikonttori Italiaan: Kun vauhtiin päästiin, niin päätimme ottaa ison askeleen kohti Etelä-Euroopan markkinoita avaamalla myyntikonttorin Italiaan. Myynti- ja markkinointijohtajamme Marko Koljonen otti haasteen vastaan ja siirsi työpisteensä Milanoon. Vaikka päätöksestä on aikaa vasta alle puoli vuotta, niin näemme jo nyt sen osoittautuneen erittäin onnistuneeksi ratkaisuksi erityisesti erikoisajoneuvosektorissa. Kiitos kuuluu Markon lisäksi myös paikalliselle agentillemme Aspexin Maurizio Adreanille adaptointiavusta Etelä-Euroopan markkinoille.
  1. Vahvistimme talousosaamistamme: Eija Kangas aloitti elokuussa talousjohtajanamme ja hänen laaja kokemuksensa talousmaailmasta tuo meille arvokasta osaamista. Hänellä on osaamista myös kansainvälistymisestä sekä kansainvälisen liiketoiminnan taloushallinnon johtotehtävistä.
  1. ISO14001-sertifikaatti: Saavutimme ISO 14001 -sertifikaatin 7.12.2023. 
    Prosessin pääarkkitehtinä toiminutta Tuomas Moilasta lainaten: ”Sertifikaatin saaminen on seurausta kovasta työstämme ja omistautumisestamme ympäristöystävällisen toimintamallin kehittämiseen. Tämä saavutus ei olisi mahdollinen ilman tiivistä yhteistyötä ja sitoutumista kestävän liiketoiminnan periaatteisiin. Tämä on myös osoitus siitä, että yrityksen taso nousee ”autotallifirmasta” oikeaksi yritykseksi. ISO 14001 -sertifikaatti ei ole vain tunnustus nykyisestä toiminnastamme, vaan se myös avaa uusia mahdollisuuksia kasvuun ja kehitykseen. Se tarjoaa meille suuntaviivoja ja apua nykymaailman liiketoimintaympäristössä, jossa ympäristövastuullisuus on yhä keskeisemmässä roolissa. Ympäristösertifikaatti ja sen mukainen toimintamme on meille tärkeä tukipilari, jonka avulla voimme pysyä kilpailukykyisinä ja vastata asiakkaidemme odotuksiin. Se on myös osoitus siitä, että olemme sitoutuneet kestävään liiketoimintaan ja ympäristön suojelemiseen. Jatkamme eteenpäin, varmistaen, että ympäristövastuullisuus pysyy olennaisena osana toimintaamme."
  1. Vastuullisuustyöryhmä: ISO14001 sertifioinnin saavuttaminen ei jäänyt ainoaksi vastuullisuuteen liittyväksi teoksi vuonna 2023. Perustimme myös työryhmän selvittämään lähtötilannetta Scope laskentoihin liittyen. 
  1. Muutosneuvottelut: Vaikka vuoteen on mahtunut paljon hienoja saavutuksia, niin monenlaisia haasteitakin on ollut selviteltävänä. Kävimme loppuvuodesta läpi muutosneuvottelut, joiden myötä voimme varmistaa, että olemme valmiita kohtaamaan vuoden 2024 haasteet vahvistuneina ja entistä ketterämpinä. 

Vuosi 2023 on kohta päätöksessään, suuret kiitokset teille hyvät asiakkaamme, tavarantoimittajamme sekä sidosryhmämme. Kiitos, kun olette olleet osa tätä matkaa kanssamme. Isot kiitokset myös teille arvokkaat työntekijämme, ilman teitä ei olisi Aikolonia.

Katseemme on jo tiukasti suunnattu kohti uusia mahdollisuuksia, ja odotamme innolla, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan.

Koko Aikolonin puolesta toivotan sinulle ja läheisillesi rauhallista joulunaikaa ja hyvää tulevaa vuotta! Aikolon rauhoittuu joulun viettoon 27. - 29.12.2023.

 

MarttiHahtonen_2022

          Martti Hahtonen
            toimitusjohtaja

 

Aiheet: Aikolon, Muovien ammattilainen, Avainlippu, Muovien asiantuntija, Osta työtä Suomeen, Aikon

Meillä on mielenkiintoisia innovointi yhteistyöprojekteja, perustimme myyntikonttorin Italiaan ja saavutimme ISO 14001 ympäristösertifikaatin. Loppuvuodesta kävimme läpi muutosneuvottelut varmistaaksemme organisaatiomme valmiuden kohtaamaan vuoden 2024 haasteet. Yhdessä nämä saavutukset ja haasteet kirjoittavat tarinaamme vuodelta 2023.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki