Aikolon blogi

Tuetaan kotimaista työtä – kesälläkin!

Pirjo Bovellan 5.6.2023 6:30
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Kuukausi vaihtui kesäkuuhun, mutta kesäkelejä vielä odotellaan. Kesäkuu juhannukseen asti on meillä Aikolonissa työntäyteistä, mutta siitä alkavat vähitellen lomajaksot ja koko Aikolon on suljettu heinäkuussa viikot 28 ja 29. Sitä ennen ehditään tehdä vielä paljon, mutta muistutuksena asiakkaillemme tuo heinäkuun sulku – vielä ehtii tehdä tilauksia ennen sitä!Aikon2022_208_LoRes

Suomalaisen Työn Liitto järjesti livetapahtuman täällä Oulussa 25.5. ja isäntäyrityksenä toimi älykkäitä LED-valaistusratkaisuja tarjoava Greenled Oy. Kiitos erinomaisesta tapahtumasta sekä järjestäjälle, että Greenledille. Petri Rajaniemen puheenvuoro ”Suomalaisuus tällaisessa maailmassa” oli erittäin mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Muuttunut tilanne maailmassa ja toimintaympäristössämme aiheuttaa epävarmuutta, mutta voi avata myös uusia mahdollisuuksia.

Hallitusneuvottelut käynnistyivät reilu kuukausi sitten ja ovat edelleen kesken. Suomalaisen Työn Liitto ja Perheyritysten liitto ovat vaatineet yhteisessä kannanotossaan, että suomalaisen työn ja kotimaisen omistamisen pitää olla talouspolitiikan keskiössä ensi vaalikaudella. Yritystoiminnan osalta kriisin kohdatessa ja geopoliittisen tasapainon järkkyessä omistajan kansallisuudella on väliä.

”Siinä missä ulkomaiset sijoittajat saattavat geopoliittisen kriisin kohdatessa siirtää pääomiaan nopeasti turvaan muualle, kotimaiset omistajat toimivat pidemmällä tähtäyksellä, ovat valmiita kantamaan vastuunsa ja sitoutumaan pitämään yhteiskunnan pyörät pyörimässä”, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen on sanonut.

Korona-aikana ja sen jälkeen Venäjän aloittaessa hyökkäyssodan Ukrainassa, on korostunut se, miten arvokkaita kotimaiset ostovalinnat ovat. Kotimaisen työn tukemisen tärkeys on merkittävä tekijä talouden kehityksessä ja työllisyyden edistämisessä. Kotimaisen työn tukeminen auttaa luomaan vakaampia ja kestävämpiä työmahdollisuuksia omassa maassa. Se edistää myös talouden monipuolistumista ja vahvistaa kotimaisia yrityksiä sekä niiden kilpailukykyä. Tämä auttaa myös vähentämään riippuvuutta ulkomaisista markkinoista ja tuo kotimaahan enemmän verotuloja. Lisäksi kotimaisten tuotteiden hankkiminen tarkoittaa usein parempaa laatua ja vastuullisempia tuotantotapoja. Kotimaiset yritykset noudattavat tiukkoja laatustandardeja ja vastuullisuusperiaatteita, mikä edistää kestävää kehitystä ja ympäristöystävällisyyttä.

Kannustamme kaikkia tukemaan kotimaista työtä ja tekemään kotimaisia ostovalintoja. Lisäksi toivomme ja toivotamme kaikille aurinkoista ja kotimaista kesää!

 

Aiheet: Aikolon, Muovien ammattilainen, Avainlippu, Muovien asiantuntija, Suomalainen työ

Kotimaisen työn tukeminen on merkittävä tekijä taloudellisessa kehityksessä, työllisyyden edistämisessä sekä talouden monipuolistumisessa. Se vahvistaa kotimaisia yrityksiä, vähentää riippuvuutta ulkomaisista markkinoista ja edistää kestävää kehitystä.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki