Materiaaliesittely

Materiaalien esittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiittimateriaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä näitä saadaan yli sata. 

Aikon® kovapintaiset kirkkaat polykarbonaatti- ja akryylilevyt

Tiia Jalkanen 27.9.2022 13:17
Tiia Jalkanen

Aikon® kirkkaat muovituotteet ovat erinomainen ratkaisu teollisiin käyttökohteisiin. Kirkkaiden muovien käyttäminen ajoneuvoissa, koneissa tai laitteissa lisää niiden energiatehokkuutta. Lasiin verrattuna kovapintaiset muovit ovat huomattavasti kevyempi ratkaisu ja niillä voidaan parantaa esim. ajoneuvon tai koneen energiatehokkuutta.

PC hard-1

Aikon® PC Hard – Kirkkaat kovapintaiset polykarbonaattilevyt

Optisesti laadukkaat kovapintaiset polykarbonaattilevyt soveltuvat hyvin vaativiin teollisiin käyttökohteisiin, joissa turvallisuus on avain asemassa. Polykarbonaatti on iskulujuudelta ylivertainen materiaali ja lasiin verrattuna polykarbonaatin iskulujuus on n. 200 kertaa parempi. Polykarbonaatilla on myös korkea valonläpäisevyysaste (88 %) ja siten hyvät optiset ominaisuudet.

Kovapintaisen polykarbonaatilla on pinnoitteen ansiosta myös korkea naarmuuntumisen ja kulutuksen kesto, hyvä kemikaalien kesto sekä parannettu UV-säteilyn kesto. Kovapintaiset PC-levyt soveltuvat hyvin myös ulkokäyttöön.

Aikon® PC Hard polykarbonaattilevyjä on saatavilla yksi- tai kaksipuolisesti pinnoitettuna standardi- sekä premium-pinnoitteilla. Aikon® PC AR 1020 on standardipinnoitteella käsitelty levy ja Aikon® PC AR 2021 on käsitelty premium-pinnoitteella. Levyt ovat saatavilla 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 sekä 15 mm vahvuisina 3000 x 2000 mm levykoossa.

Aikon® PMMA Hard – Kirkkaat kovapintaiset akryylilevyt

Kovapintaisilla akryylilevyillä on erinomainen naarmuuntumisen kesto. Akryyli on polykarbonaattia kovempi materiaali, jonka vuoksi sillä on luonnostaan hyvä naarmuuntumisen kesto. Kovapinnoitetun akryylilevyn naarmuuntumisen kesto vastaa lähes karkaistun lasin kestoa.

Aikon® PMMA Hard levyt ovat optisesti erittäin laadukkaita, sillä niiden valonläpäisevyysaste on 92 %, kun taas lasin valonläpäisevyysaste on 88 %. Kovapintaisilla PMMA-levyillä on myös hyvä kemikaalien kesto sekä UV-säteilyn kesto. Levyt soveltuvatkin hyvin ulkokäyttöön UV-säteilylle altistuviin kohteisiin.

Aikon® PMMA Hard akryylilevyjä on saatavilla yksi- tai kaksipuolisesti pinnoitettuna akryylipinnoitteella. Aikon® PMMA AR 3023 raaka-aineena ovat suulakepuristettu levy sekä Aikon® PMMA AR 4023 raaka-aineena on valettu akryylilevy. Levyt ovat saatavilla 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 sekä 15 mm. Suulakepuristetun levyn koko on 3000 x 2000 mm ja valetun levyn koko on 3000 x 1980 mm.

Aikon® PC Hard ja Aikon® PMMA Hard tuote-esite

Kovapintaisten Aikon® tuotteiden esitteessä kerrotaan PC Hard ja PMMA Hard tuotteista sekä niiden eduista ja käyttökohteista tarkemmin. 

Lataa Aikon tuote-esite kovapintaisesta PC ja PMMA levyistä

Aiheet: Materiaaliesittely, Aikon® PC Hard, Aikon® PMMA Hard

Aikon® kovapintaiset kirkkaat muovilevyt ovat laadukas ratkaisu vaativiin teollisiin käyttökohteisiin, joissa materiaalilta edellytetään mm. keveyttä, iskulujuutta sekä kulutuksen kestoa.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki